Wakeboarding și wake surfing sunt similare, dar sunt în cele din urmă sport foarte diferite. În ambele sporturi, motociclistul se deplasează peste valurile cauzate de priveghiul unei bărci cu motor. Wakeboarders sunt de obicei atașate la barca într-un fel, astfel încât acestea să poată fi remorcate în spatele.

Punct de vedere tehnic, ele pot fi, de asemenea, remorcate prin alte mijloace, ar fi ambarcațiunile personale. În plus, există unele cursuri de schi nautic prin cablu, care acceptă, de asemenea, wakeboarders. Astfel de cursuri sunt, în general, mai populare în Europa decât în Statele Unite. Oricare ar fi cazul, există un fel de sistem de remorcare implicate.

În schimb, wake surfing nu implică o linie de remorcare.

Un surfer, de obicei, trasee o barcă de schi, și capturile valurile pe care le face în mod natural. Din moment ce motoarele exterioare își expun elicea, panourile sunt singura cale sigură de a trezi. Cele mai multe bărci utilizate în sport au un fel de greutate pentru a face se trezește mari. În cazul în care barca ar trebui să devină inundate cu apă, greutăți din materiale dense, ar fi plumb va provoca barca pentru a începe să se scufunde. Balasturile de apă sunt preferate. Flotabilitate lor neutră poate ajuta pentru a preveni acest lucru să se întâmple.

Wakeboarding a evoluat dintr-o combinație de diferite sporturi.

Ca atare, experiența este ceva similar cu o combinație de surfing, snowboarding și schi nautic dintr-o dată. Pe de altă parte, wake surfing este considerabil mai aproape de simt de surfing tradiționale. Există chiar și alte sporturi bord care au crescut din cele două, ar fi wakeskating. După sugerează și numele, un wakeskater devine un simt mult mai aproape de skateboarding. Desigur, mulți oameni se bucură de toate aceste sporturi în mod egal.