Sportul este o distracție populară în Germania, atât în ​​ceea ce privește vizionarea în direct și pe ecran, cât și angajamentul real. În realitate, aproape jumătate din populație, sau patruzeci de milioane de oameni, sunt membri ai unui club sau organizație atletică.

Fotbalul (fotbalul), cunoscut adesea sub numele de Fußball în Germania, este un sport popular în toată țara și poate fi numit sport național. Calibrul copleșitor al echipelor din Bundesliga, prima ligă de fotbal profesionist din Germania, precum și echipa națională, care a câștigat Campionatul European de Fotbal din 1996 și Cupa Mondială din 2014, este o dovadă a acestui fapt. Sporturile cu motor, precum și hocheiul pe gheață, handbalul și schiul, sunt populare în Germania, datorită istoriei țării în sectorul auto.

Care este sportul național al Germaniei?

Este dificil să identifici un „sport național” în țară, deoarece există atât de multe sporturi populare. Pe de altă parte, fotbalul este de departe cel mai popular sport din punct de vedere al participării și al spectatorilor. Asociația Germană de Fotbal și, în plus, UEFA monitorizează fotbalul german, ceea ce înseamnă că legile jocului sunt identice cu cele din Marea Britanie și restul Europei.
Fotbalul este adesea jucat de copii la o vârstă fragedă și este un sport de care oamenii se bucură toată viața. În Germania, fotbalul feminin devine, de asemenea, popular. Vedetele globale ale fotbalului se află atât în ​​liga superioară (Bundesliga), cât și în echipa națională.

Fotbal

Fußball este cuvântul german pentru fotbal sau fotbal. Bundesliga, cea mai înaltă divizie a Germaniei, are unele dintre cele mai bune echipe din lume, inclusiv Borussia Dortmund și Bayern München.
Echipa națională a Germaniei este, de asemenea, una dintre cele mai bune din lume, după ce a câștigat Cupa Mondială în 2014 și cu jucători precum Thomas Müller, Manuel Neuer, Mesut zil și Philip Lahm. Robert Lewandowski de la Bayern München și Arjen Robben de Arjen Robben de Arjen Robben de Arjen Robben de Arjen Robben de Arjen Robb

Fotbalul este un sport popular în Germania?

Fotbalul este fără îndoială cel mai popular sport de spectatori din Germania. În fiecare săptămână, zeci de mii de oameni participă la meciuri. Biletele pentru Bundesliga și jocurile naționale nu sunt ușor de obținut, deși sunt semnificativ mai ieftine decât, de exemplu, Premier League engleză.

Fotbalul este, de asemenea, un sport popular pentru a juca cu mii de mini-ligi care se adresează copiilor din școală. Echipe profesionale de fotbal precum Bayern München și Borussia Dortmund sunt printre cele mai populare din Germania.
Fotbalul este cel mai popular sport din lume atât în ​​ceea ce privește participarea, cât și spectatorii. Sportul poate fi practicat practic oriunde, de la terenuri oficiale de fotbal (terenuri) la săli de sport, străzi, locuri de joacă, parcuri sau plaje datorită regulilor și echipamentelor sale de bază. Federația Internațională a Asociației de Fotbal (FIFA), organul de conducere al fotbalului, a estimat că la începutul secolului au existat aproximativ 250 de milioane de jucători de fotbal și peste 1,3 miliarde de oameni „interesați” de fotbal; În 2010, o audiență de televiziune combinată de peste 26 de miliarde a urmărit turneul principal al fotbalului, cvadruplul finalei Cupei Mondiale de o lună.