Tenisul are de mult cel mai unic mod de a ține scorul, iar originile sistemului de punctare al sportului sunt de fapt destul de ambigue. Deci, dacă căutați de ce este atât de ciudat scorul de tenis, este posibil să nu fiți mulțumit de răspuns, dar vom încerca.

Nu vă lăsați intimidați de modul în care se păstrează scorul de tenis: scorul de tenis este cu siguranță neortodox, dar este de fapt destul de simplu când îl descompuneți bucată cu bucată și punct cu punct.

Cum funcționează scorul de tenis?

Meciurile de tenis funcționează în trei faze: un joc, un set și un meci.

Un joc se joacă până când un jucător obține patru puncte, dintre care un jucător poate câștiga în mai multe moduri diferite (mai multe despre cele de mai jos). Un set este o colecție de jocuri, jucate până când un jucător câștigă șase jocuri (sau mai multe).

Înscrierea unui joc

Un joc este câștigat atunci când un jucător înscrie patru (sau mai multe) puncte: 15, 30, 40 și punctul câștigător al jocului.

În cazul în care ambii jucători ajung la 40, atunci scorul se numește „deuce”. După duse, un jucător trebuie să câștige două puncte consecutive: primul punct, cunoscut sub numele de „avantaj” și punctul câștigător al jocului. Dacă jucătorul adversar înscrie următorul punct, jocul se îndreaptă din nou spre reducere.

 • 0 puncte = Dragoste
  1 punct = 15
  2 puncte = 30
  3 puncte = 40
  Scor legat = Toate
  40-40 = Deuce
  Serverul câștigă deuce point = Ad-In
  Receptorul câștigă deuce point = Ad-Out

Înscrierea unui set

Un jucător trebuie să câștige cel puțin șase jocuri pentru a câștiga un set. De asemenea, un jucător trebuie să câștige cu două jocuri pentru a câștiga setul. Deci, dacă un joc se joacă cu un scor de 6-5 în set, atunci jucătorul principal trebuie să câștige un al șaptelea joc pentru a câștiga setul.

Regulile sunt puțin diferite pentru un set de tiebreak. Dacă un set ar trebui să ajungă la 6-6, se va juca un tiebreak pentru a determina câștigătorul setului, rezultând un scor de 7-6 set. Mai degrabă decât să folosească scorul tradițional de tenis, acesta este marcat cu unul, doi, trei și așa mai departe. Primul jucător care câștigă șapte puncte, cu două, câștigă meciul de tiebreak și setul. Cu toate acestea, există diferite puncte totale pentru diferite turnee.

Termenii punctajului de tenis și ce înseamnă

Spre deosebire de 1 punct normal sau 2 alergări ca orice alt sport normal, primele trei puncte ale tenisului sunt 15, 30 și 40. Dacă sunteți în căutarea unui răspuns definitiv cu privire la motivele pentru care tenisul folosește sistemul de notare pe care îl folosește, din păcate, nu există o origine clară a sistemului de scor de tenis așa cum o vedem noi astăzi. Cu toate acestea, există câteva teorii diferite:

– Scorul de tenis a fost „inițial” păstrat pe fețele ceasului, cu mâinile plasate la 15, 30 și 45 de minute pentru a menține scorul. Marca de 45 de minute a fost apelată înapoi la 40 pentru a explica avantajul, jocul s-a încheiat la 60. Deși, mâinile minute nu au fost adăugate la ceasuri până în secolul al XVII-lea, deci aceasta este mai degrabă o teorie sau o legendă urbană, mai degrabă decât adevărul. .