Regulile baschetului

Regulile baschetului pot varia ușor în funcție de nivelul de joc (de exemplu regulile profesionale diferă de regulile colegiului) sau de locul în care se joacă jocul (regulile internaționale sunt diferite de regulile profesionale din SUA). Cu toate acestea, aceste diferențe de regulă sunt doar variații ale jocului de bază de baschet și majoritatea regulilor discutate mai jos pot fi aplicate majorității oricărui joc de baschet jucat. Câștigătorul unui joc de baschet este echipa cu cele mai multe puncte. Obțineți puncte aruncând baschet prin cercul sau coșul adversarului. În jocul obișnuit, un coș făcut din linia de trei puncte valorează 2 puncte și un coș împușcat din afara liniei de trei puncte valorează trei puncte. Când trageți o aruncare liberă, fiecare aruncare liberă valorează 1 punct.

Reguli pentru infracțiune

Echipa de baschet atacată este echipa cu baschet. Când un jucător are baschet, există anumite reguli pe care trebuie să le respecte:

1) Jucătorul trebuie să sară sau să dribleze mingea cu o mână în timp ce mișcă ambele picioare. Dacă, în orice moment, ambele mâini ating mingea sau jucătorul încetează driblingul, jucătorul trebuie să mute doar un picior. Piciorul staționar se numește picior pivot.

2) Jucătorul de baschet poate lua o singură tură la dribling. Cu alte cuvinte, odată ce un jucător a încetat driblingul, nu mai poate începe un dribling. Un jucător care începe din nou driblingul este chemat pentru o încălcare a dublei driblinguri și pierde baschetul către cealaltă echipă. Un jucător poate începe un alt dribling numai după ce un alt jucător din fiecare echipă atinge sau câștigă controlul baschetului. Acest lucru se întâmplă de obicei după o lovitură sau o pasă.

3) Mingea trebuie să rămână în limite. Dacă echipa ofensivă pierde mingea în afara limitelor, cealaltă echipă primește controlul baschetului.

4) Mâna jucătorilor trebuie să fie deasupra mingii în timp ce driblează. Dacă ating fundul baschetului în timp ce driblează și continuă să dribleze, acest lucru se numește purtarea mingii și jucătorul va pierde mingea în fața celeilalte echipe.

5) Odată ce echipa ofensivă trece pe jumătate de teren, este posibil să nu se întoarcă pe terenul din spate. Aceasta se numește o încălcare a terenului din spate. Dacă echipa defensivă bate mingea în terenul din spate, atunci echipa ofensivă poate recupera mingea în mod legal.

Reguli defensive

Echipa în apărare este echipa fără baschet.

1) Principala regulă pentru jucătorul defensiv este să nu greșească. Un fault este descris ca câștigând un avantaj nedrept prin contactul fizic. Există o anumită interpretare care trebuie făcută de arbitru, dar, în general, jucătorul defensiv poate să nu-l atingă pe jucătorul ofensator într-un mod care îl face pe jucătorul ofensiv să piardă mingea sau să rateze un șut.

Reguli pentru toată lumea

1) Deși regula faultului este descrisă mai sus ca o regulă defensivă, se aplică exact la fel pentru toți jucătorii de pe teren, inclusiv pentru jucătorii ofensivi.

2) Jucătorii de baschet nu pot să lovească mingea sau să o lovească cu pumnul.

3) Niciun jucător nu poate atinge baschetul în timp ce se deplasează în jos către coș sau dacă este pe jantă. Aceasta se numește goaltending. (atingerea mingii pe jantă este legală în unele jocuri). Fiecare jucător de pe teren este supus acelorași reguli, indiferent de poziția pe care o joacă. Pozițiile din baschet sunt doar pentru strategia de baschet pe echipe și nu există poziții în reguli.