Pariuri NFL 101-The Point Spread, Money Line și Over-Under

Fotbalul NFL este, fără îndoială, cel mai pariu al Americii pe sport. Când vine vorba de pariuri sportive NFL, există trei tipuri de bază de pariuri pe care le pot plasa jucătorii. Primele două, diferența de puncte și linia banilor, se bazează pe rezultatul jocului, în timp ce over/under se concentrează pe numărul total de puncte marcate de ambele echipe.

Răspândirea punctului

Distribuția de puncte este un pariu cu cote fixe, menținând cota constantă. De asemenea, se spune că este un pariu egal, ceea ce înseamnă că dacă câștigi, vei primi înapoi dublu pariul dolar pentru dolar. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Cotele pare sunt de fapt puțin mai mici decât par. De obicei, pentru fiecare 11,00 USD pariați pe acest pariu cu cote fixe, veți primi 20,00 USD înapoi. Dacă acesta ar fi un pariu adevărat, pariul cu 11,00 USD ar avea ca rezultat un randament de 22,00 USD. Întrebarea este, ce s-a întâmplat cu acel dolar pe care l-ai pus jos?

Dolarul lipsă era ceea ce jucătorii numesc „vig” sau „vigorish”, un termen idiș folosit în pariurile sportive pentru a descrie comisionul casei de pariuri. În esență, acesta este modul în care site-urile de jocuri de noroc își câștigă banii și se asigură că obțin profit la fiecare pariu. Este o taxă pe care o plătiți pentru a utiliza serviciile casei de pariuri. Deci, diferența de puncte plătește de fapt aproximativ 1:0.90 și nu 1:1.

Distribuția de puncte este folosită de casele de pariuri pentru a crea condiții de joc echitabile, ceea ce face mai dificilă alegerea câștigătorului și încurajând pariurile pe ambele părți ale registrului. Cel defavorizat primește puncte de la handicapații, iar favoritul primește puncte luate. Distribuțiile de puncte sunt adesea enumerate ca fracții, ceea ce face ca o echipă NFL sau cealaltă să câștige, anulând un potențial egal. De obicei, extragerile sunt descurajate din cauza faptului că au ca rezultat un „push” în care toate pariurile sunt returnate.

Iată o distribuție tipică a punctelor:

+7,5 pentru Cleveland Browns

 

Când spread-ul este menționat în pariurile sportive, echipa gazdă este în partea de jos. Avantajul acasă între două echipe egale are ca rezultat, de obicei, ca echipa gazdă să fie listată la minus 3,5 puncte. În exemplul nostru, Cleveland este cel mai defavorizat hotărât, deoarece este echipa gazdă și a obținut 7,5 puncte. Asta înseamnă că dacă pariezi pe Browns și ei câștigă sau pierd cu mai puțin de opt puncte, vei câștiga pariul. Dacă vă puneți banii pe Pats, aceștia trebuie să câștige opt puncte sau mai multe înainte să îi puteți colecta. Dacă ei câștigă cu mai puțin de opt, pierzi. Deci, dacă scorul final este Patriots 35 și Browns 30, Cleveland, la plus-7,5, merită, deoarece scorul lor ajustat la pariuri sportive este 37,5.

Linia banilor

Dacă sunteți nou în linia banilor, s-ar putea să vi se pară confuz. Dacă revedem Pats and Browns, așa ar putea arăta acel joc NFL dacă ar fi listat pe un site de pariuri sportive.

+135 pentru Cleveland Browns

 

Primul lucru de realizat este că pariul pe o linie de bani nu implică acordarea sau luarea de puncte. Câștigătorul real al jocului are ca rezultat o plată. Dacă pariezi pe New England și ei câștigă jocul cu unul sau 100 de puncte, vei câștiga miza; același lucru este valabil și pentru Cleveland.

Pe linia banilor, echipa care este în minus este favorită, iar clubul care este marcat cu un plus este cel defavorizat. În exemplul nostru, Pats cu minus-140 sunt considerați favoriți, iar Browns cu plus-135 sunt considerați a fi dezavantajați. Pentru a câștiga 100 de dolari pe New England, trebuie să riști 140 de dolari. Pe de altă parte, dacă iei pe cei defavorizați Cleveland Browns, un pariu de 100 USD oferă o plată de 135 USD. Pariul mai riscant costă mai puțin și plătește mai mult.

Există vig în linia banilor? Este acolo; este deja inclusă în plățile calculate. Doar că este mai greu de văzut. Pentru a-și lua partea lor, casele de pariuri pur și simplu percepe puțin mai mult pentru ca tu să pariezi pe echipa favorită și să plătești puțin mai puțin pe cei defavorizați.

Deasupra si dedesubt

Pariul peste/sub pariul plătește practic la fel ca un pariu pe o linie de bani. Îl veți vedea adesea afișat astfel:

Cleveland Browns O/U 36-110 New England Patriots 

Dacă jocul are ca rezultat un total de 37 de puncte sau mai multe și tu pariezi peste, pariul tău de 110 USD va aduce un profit de 100 USD. În cazul în care totalul de puncte obținute este de până la 35 sau mai puțin și ați luat măsuri, veți câștiga 100 USD pentru fiecare 110 USD pe care îl puneți. Dacă totalul de puncte este de 36, atunci este un push și toate pariurile peste/sub vor fi returnate. Pentru a evita împingerea, deseori vezi peste/sub ca o pauză.

În pariurile sportive, acestea sunt pariurile de bază NFL și plățile lor. O linie completă de pariuri NFL la o casă de pariuri sportive ar arăta astfel:

O/U Moneyline este distribuit pe echipe.

New England Patriots-7,5-140

O/U 36-110

Cleveland Browns +7,5 +135

Pariurile sportive NFL pot fi distractive, interesante și profitabile. Înainte de a plasa un pariu, fă-ți întotdeauna timp pentru a cerceta fiecare echipă. Pentru a obține profituri consistente, pariorii sportivi trebuie să ia decizii inteligente.