n ce fel diferă pantofii de skate de adidașii obișnuiți?

Pantofii de skate (sau pantofii de skateboard) au parcurs un drum lung de când au ajuns în anii 1960.
A fost concepută exclusiv pentru skateboarderi, deoarece atunci banda de prindere nu fusese încă inventată, astfel încât tracțiunea dintre anvelopă și schiori era foarte importantă. De la primii pantofi de skate de la Randolph Rubber Company până la popularizarea Vans, pantofii de skate sunt acum oferiți de o duzină de companii diferite.
Toate aceste companii încearcă să le ofere patinelor lor arome diferite, dar toate sunt credincioși ceea ce ar trebui să fie patinele.

Deși patinele pot fi ușor definite ca pantofi specifici pentru skateboarding, aceasta a evoluat către un scop mai înalt, deoarece oamenii le poartă acum doar datorită designului elegant și la modă.

Durată

Durabilitatea este una dintre cele mai mari diferențe dintre patine și adidași.
Pantofii de skate sunt proiectați în mod intenționat pentru a suporta o mulțime de stres și uzură. Nu numai că este obișnuit să vezi skateboarderii care fac niște trucuri bolnave, ci sunt și sute de ore de antrenament și eșec implicat.
Acești pantofi trebuie să reziste mult atunci când schiorii se împing până la limită pentru a obține un truc corect și pentru a le stăpâni. Durabilitatea pe patine poate fi atribuită unui număr de lucruri. De exemplu, poate proveni din materialul din care sunt confecționați pantofii.

Unele pantofi sunt confecționați din piele de căprioară super, care este o țesătură sintetică din microfibră care poate rezista la uzură datorită combinației sale cu spumă poliuretanică într-o structură nețesută. Super piele de căprioară este foarte utilă împotriva abraziunii, deoarece unii schiori cad mult în jumătate din țevi.

Unele pantofi sunt confecționați din piele de acțiune – piele de antilopă care are aplicat un strat subțire de poliuretan. Pantofii sunt, de asemenea, livrați cu un capac interior de la picior armat din plastic care crește în mod specific toleranța la stres pentru pantoful din față și, de asemenea, ajută la protejarea purtătorilor de ruperea degetelor de la picioare în caz de accidente sau căderi.

Dacă aveți ocazia, inspectați niște patine și este posibil să observați că majoritatea se vor dubla sau chiar tripla. Unele patine sunt, de asemenea, proiectate cu protecție pentru vârf pentru a servi în două scopuri: pentru a proteja șireturile de pantofi de a fi mărunțite în roți și pentru a proteja utilizatorul de șireturile de pantofi care se încurcă în roți.

Protecţie

Un lucru pe care trebuie să-l țineți întotdeauna cont, mai ales când vine vorba de sport, este siguranța.
Pantofii de skate sunt special concepuți pentru a proteja utilizatorii de problemele obișnuite cu skateboard-urile. Acestea sunt proiectate cu capace interioare armate pentru a proteja degetele de la picioare ale purtătorului. Pantofii sunt, de asemenea, căptușiți în anumite zone, cum ar fi tocurile și tălpile.

Limbile din patine sunt considerabil mai largi decât limbile din adidași pentru a stabiliza pantofii pentru purtător, deoarece nimic nu ar fi mai înfricoșător decât măcinarea unei scări cu adevărat lungi când începi să observi că pantofii tăi se desprind.
Unele patine au și tălpi mai groase. Acestea sunt pentru cei care preferă sărituri în care își petrec mult timp sărind în sus și în jos.

Pantofii de skate pot veni cu protecție din dantelă pentru a menține corzile sub control în loc să se încurce în roți și să scoată patinele. Există chiar și o alternativă între vârfurile joase și vârfurile înalte.
Dacă vă simțiți confortabil cu vârfurile joase, alegeți-l oricum, dar pentru cei care au avut leziuni la gleznă, acestea au de obicei vârfuri înalte pentru susținerea crescută a gleznei pe care o oferă.
În cele din urmă, o diferență uriașă este că patinele au tălpile puțin mai late pentru un contact sporit cu suprafața anvelopelor skateboard-ului. Tracțiunea sporită înseamnă că tălpile pantofilor și ale anvelopei vor fi mai în contact și acest lucru crește, de asemenea, controlul patinatorului asupra plăcii sale.

Scop

Acest lucru poate fi evident, dar există o diferență solidă. Doar faptul că există pantofi de skate se datorează faptului că sunt special concepute pentru un singur scop: skateboard-ul.
Toate tiparele care au intrat în joc pentru a face patine au fost plasate în mod deliberat acolo, având în vedere sportul. Are o protecție sporită datorită naturii periculoase a sportului. Este fabricat din materiale mai grele și proiectat pentru a fi durabil pentru a face față uzurii sportului activ.

Dacă doriți să mergeți și mai departe, patinele pot fi împărțite în două categorii pe care skateboarderii decid cu pasiune: tălpile. Există două echipe majore în acest sens – talpa cupei și talpa vulcanizată. Schiorii aleg între cele două cu scopul în minte.
Tălpile de cupă sunt tălpi groase care sunt lipite și cusute în pantof, în timp ce tălpile vulcanizate sunt tălpi formate din componente individuale care sunt lipite împreună pentru a da o talpă mai subțire. Natura mai groasă a cupelor le face mai bune pentru trucuri legate de salt, dar grosimea lor vine cu un preț. Tălpile sunt mai grele și mai puțin flexibile decât omologii lor, iar aici tălpile vulcanizate strălucesc. Acestea oferă mai multă flexibilitate pentru purtător, ceea ce le oferă o investiție și o gamă de mișcare mai confortabilă.