Telescoape refractare au fost inventate în 1608. Aceste telescoape au dus în cele din urmă la dezvoltarea de obiective optice domeniul de aplicare pușcă. O scurtă istorie a domeniilor de pușcă de la inventarea lor în 1835 până în prezent este prezentat aici.

Luneta noastră de pușcă este cea mai direct legată de telescoapele de refracție, dintre care primele versiuni practice au fost văzute în jurul anului 1608 în Olanda. Aceste prime telescoape de refracție sunt atribuite lui Hans Lippershey și Zacharias Janssen, făuritori de ochelari și Jacob Metius. Suntem, probabil, mai familiarizați cu numele Galileo Galilei, care a auzit de invenție în 1609 și a procedat face propria versiune. Primele experimente pentru a da shootere o vedere telescopice merge înapoi la începutul secolului al 17-lea, dar toate încercările timpurii au avut limitări practice sau de performanță.

Știți Istoria completă de arme și arme de foc?

Prima vedere documentată a puștii telescopice a fost inventată la scurt timp după 1835 de Morgan James din Utica, NY. John R. Chapman, un inginer civil, a lucrat cu James la unele dintre conceptele și designul, și au produs vederea Chapman-James. În 1855, William Malcolm de Syracuse, NY a început să producă propria vedere. Malcolm a încorporat lentile acromatice ca cele folosite în telescoape. El a îmbunătățit, de asemenea, windage și ajustări de altitudine. Atracțiile lui Malcolm și cele făcute de dl L.M. Amidon din Vermont au fost standardul în timpul Războiului Civil.

Obiectivele telescopice au fost folosite în mod bun de ambele părți în timpul Războiului Civil. Au existat o serie de fotografii demn de remarcat și unele zvonuri de hit-uri de la 1000 de metri sau mai mult. La Spotsylvania, generalul Sedgwick a fost ucis de un lunetist de la o distanță de 1000 de metri. Distanța reală măsurată este de aproximativ 550 de metri, care este încă foarte impresionant pentru o pușcă cu pulbere neagră în condiții de luptă, (shooter tras dintr-un copac).

Riflescopes de putere variabilă nu au fost dezvoltate până la sfârșitul anilor 1940 și a fost de mai mulți ani înainte de acestea au fost produse de încredere, atât în performanță și longevitate. Adesea, acestea nu se întorceau la zero după reglarea pentru altitudine sau vânt și se încețoșau în condiții umede sau doar din cauza schimbărilor de altitudine. Lunetă impermeabilă a apărut în jurul 1960.

Un secol de Kalașnikov

Introducerea de domeniul de aplicare variabilă pușcă de putere, de asemenea, a introdus problema de montare reticul la primul sau al doilea plan focal. În general, un domeniu de aplicare cu un prim plan focal reticul va costa mai mult de unul cu un al doilea plan focal reticul. În primul plan focal optica celula reticul este situat în partea din față a lentilelor care controlează nivelul de mărire, astfel încât nivelul de mărire modificări reticul va apărea pentru a obține mai mare și mai mici din perspectiva shooter-ului. Reticul este de fapt menținerea dimensiunii sale în raport cu țintă, ceea ce înseamnă estimarea intervalului, compensarea traiectoriei, și conduce se poate face la orice nivel de mărire disponibile.

Aranjamentul mai comun pentru o riflescope cu propulsie variabilă este de a avea reticul în al doilea plan focal. Acest aranjament este mai ieftin pentru a proiecta și produce în comparație cu un prim plan focal reticul. A doua celulă de reticle a planului focal este instalată la capătul tubului erector, astfel încât nivelul de mărire se schimbă, reticul va părea să rămână de aceeași dimensiune. Acest lucru înseamnă că variind exacte, hold-overs, și conduce se poate face doar pe o setare de mărire, fără un fel de conversie.

Elementele de bază ale designului domeniului de aplicare au rămas mult la fel din anii 1960, cu unele detalii adăugate, ar fi lentile multi-acoperite în anii 1970 și ajustarea paralaxă (necesare numai de mai sus 8x mărire), și reticule iluminate, care pot extinde dimineața și seara ori de fotografiere. Crosshair de bază a fost îmbunătățită într-o multitudine de soiuri, inclusiv adaptări ale militare Mil-Dot gama de găsire a sistemului. Fiecare producător a creat, de asemenea, gama de proprietate găsirea reticules.

Cea mai semnificativă și recentă schimbare la design domeniul de aplicare pușcă este încorporarea de finders gama laser în domeniul de aplicare în sine. În 1997 Swarovski Optik a introdus vederea telescopică din seria LRS, primul riflescop de pe piața civilă cu un telemetru laser integrat. LRS ar putea măsura intervale de până la 600 de metri (660 de metri). Obiectivele turistice LRS sunt în afara producției, dar domenii cu caracteristici similare, dar superioare sunt disponibile în comerț de la Burris și Bushnell. Există domenii disponibile în fiecare gamă de prețuri și cu o mare varietate de opțiuni.