Mână de închidere pe puc

Orice jucător, altul decât un portar, care prinde un puck trebuie să bată imediat sau să-l așeze înapoi pe gheață. Orice încălcare a acestui lucru va duce la un minor de două minute.

Faceoffs

Toți jucătorii ocupă poziții stabilite în jurul unuia dintre cele cinci cercuri față-off pe gheață. Doar doi jucători sunt permiși în interiorul cercului în timpul confruntării. Locația înfruntării este determinată de cauza ultimei opriri în joc.

Întârzierea jocului

Următoarele acțiuni vor avea ca rezultat o penalizare minoră de două minute pentru întârzierea jocului:

  • Trageți deliberat sau bateți pucul în afara zonei de joc
    Deplasarea deliberată a obiectivului din poziția sa normală
    Nerespectarea numărului adecvat de jucători de pe suprafața gheții după avertismentul unui oficial sau pentru efectuarea unei înlocuiri ilegale
    Jucând pucul cu un high-stick
    Atunci când un adversar bate un puck din aer cu un băț deasupra înălțimii umerilor, jocul va fi oprit și va avea loc o înfruntare. Un gol marcat de un puc care a intrat în contact cu un băț care se afla deasupra înălțimii barei de poartă va fi anulat.

Glazura pucului

Înghețarea se produce atunci când un jucător de pe partea echipei sale a liniei centrale roșii trage pucul până la capăt pe gheață și trece linia roșie de poartă în orice punct (altul decât obiectivul). Înghețarea nu este permisă atunci când echipele sunt la aceeași forță sau sunt în joc. Când se întâmplă acest lucru, jocul este oprit și pucul este înapoiat la celălalt capăt al gheții pentru a face față în zona echipei ofensatoare. Înghețarea pucului nu se numește:

Dacă portarul iese din cută pentru a juca pucul, chiar dacă nu atinge pucul
Dacă un oficial stabilește, un jucător adversar ar fi putut juca pucul înainte ca acesta să treacă linia roșie de poartă
Un oficial poate renunța la apelul de gheață dacă consideră că a fost o încercare de trecere
Offsides

O echipă este în ofsaid când orice membru al echipei atacante precede pucul peste bluelina echipei în apărare. Poziția patinei jucătorului – și nu cea a bățului său – este factorul determinant. Dacă ambele patine sunt peste blueline înainte de puc, jucătorul este în ofsaid. Dacă are o singură patină peste bluelină și una pe ea, el este în față.

Peste orar

Orice joc din sezonul regulat care încheie jocul regulamentar cu un scor egal va intra într-o perioadă de prelungire de cinci minute cu moarte subită. Dacă la sfârșitul acelei perioade de prelungire jocul rămâne egal, jocul va intra apoi într-un shootout. În timpul playoff-urilor, nu va exista un shootout, iar perioadele suplimentare vor avea o durată de 20 de minute.

Pedepse

Acțiunile jucătorilor care încalcă regulile jocului pot primi sancțiuni la discreția oficialilor. Sancțiunile sunt clasificate în trei categorii: minore, majore și abateri. Pentru o penalizare minoră, jucătorii trebuie să servească două minute în careul de penalizare în timp ce echipa lor joacă cu mâna scurtă. O penalizare minoră va expira dacă echipa adversă înscrie în timpul jocului de putere. Penalizările majore impun unui jucător să servească cinci minute în careul de penalizare și expiră doar la sfârșitul acelui timp. Sancțiunile pentru conduită necorespunzătoare variază în lungime.

Lovituri de penalizare

O lovitură de pedeapsă se acordă atunci când un jucător este tras în jos dintr-o ocazie de gol sau când plasa este deliberat decolorată de un portar sau apărător advers.

Puterea joacă

Când o echipă are mai mulți jucători pe gheață decât cealaltă echipă, deoarece un jucător execută o penalizare.

Shootouts

Orice joc din sezonul regulat care pune capăt jocului prelungit cu un scor egal va intra într-un shootout. Un shootout este o serie de lovituri de pedeapsă în care fiecărei echipe i se permit trei încercări de a marca în mod alternativ. Dacă după trei încercări echipele rămân la egalitate, împușcăturile vor continua să alterneze lovituri până când o echipă nu reușește să se potrivească cu încercarea celeilalte. Câștigătorului shootout-ului va primi un gol.